Prethodni članak
Sljedeći članak

RODITELJI IZ PAKLA: Bebu nisu kupali ni brinuli o njoj. Davali su joj mlijeko iz tetrapaka


Otac (22) i majka (23) iz Slavonije nepravomoćno su osuđeni na uvjetne kazne jer se nisu brinuli o djeci ni slušali djelatnike tamošnjeg Centra za socijalnu skrb čime su ozbiljno ugrozili život, zdravlje i razvoj djece, piše net.hr.

Proglašeni su krivima jer od prosinca 2019. do siječnja 2021. nisu znali nahraniti djecu, previti ih, nisu bili upućeni u važne činjenice vezane za adekvatnu skrb o djeci kao što je djetetov liječnik, težina, veličina odjeće koju dijete nosi, prenosi Glas Slavonije. Ni majka ni otac, primjerice, nisu znali reći kada je dijete jelo, koliko spava, a otac djetetu nije znao ni promijeniti pelenu. Nisu ga ni kupali otkako je izašlo iz bolnice, hranili su ga mlijekom iz tetrapaka iako majka navodi da je dojila dijete.

Kuća u kojoj su živjeli bila je hladna, neuredna, nisu osigurali ogrjev ni prehranu za djecu. U presudi se navodi da su bili usmjereni samo na zadovoljenje vlastitih potreba i da nisu poštivali ni upute djelatnika Centra za socijalnu skrb. Socijalna radnica istaknula je da su živjeli u malom prostoru, ljetnoj kuhinji koja nije bila uređena kako treba pa je dijete ležalo na kuhinjskom stolu.

Budući da nisu stvorili sigurno okruženje za dijete, a ni uvjete u kojima bi ono moglo boraviti, iz obitelji ne odmah nakon dolaska iz bolnice izdvojeno i drugo dijete. Majci je u međuvremenu ponuđen smještaj s malodobnim djetetom u udomiteljskoj obitelji koji je odbila.

U presudi se navodi da su kao roditelji grubo zanemarili svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja djece te nisu provodili odluku za zaštitu dobrobiti djeteta koje je odredio Centar, kao i da su vrijeme svjesno provodili stihijski.

Svaki je roditelj osuđen za tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djece te su za svako od navedenih djela dobili po šest mjeseci zatvora, objedinjeno na 10 mjeseci zatvora. Uvjetno su kažnjeni pa iza rešetaka neće završiti ako u dvije godine ne počine novo kazneno djelo.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook