Prethodni članak
Sljedeći članak

Robert svojoj mami ukrao auto i onda policiji prijavio krađu! Kažnjen je drastično

Fotografija je ilustrativnog karaktera


Robert (30) je vlastitoj majci ukrao automobil te policiji prijavio njegovu krađu i provalu u stan. Postupak je ovih dana završio pravomoćnom presudom kojom je potvrđena njegova krivnja za lažno prijavljivanje kaznenog djela te mu je naloženo da za kaznu državi plati 22.000 kuna plus 500 kuna troškova kaznenog postupka, prenosi Danica.

Robert se žalio na nepravomoćnu presudu u kojoj se navodi kako je u kolovozu u večernjim satima lažno dojavio zagrebačkoj policiji da mu je provaljeno u stan u kojoj su mu otuđeni dokumenti, a ispred zgrade vozilo fiat punto koje je u vlasništvu njegove majke.

Nije sporio da je policiji doista javio za krađu, ali je nijekao da je prijava bila lažna. No, teretili su ga iskazi svjedoka, pa mu je žalba odbijena, a prvostupanjska presuda potvrđena.

“Robert je lažno prijavio da je počinjeno kazneno djelo krađe i teške krađe u njegovom stanu u Nemetovoj, kojom prilikom su mu otuđeni okopojasna torbica s novčanikom i osobnim dokumentima te fiat punto u vlasništvu njegove majke. Pritom je i ispremetao vlastiti stan radi lažnog prikaza provale. Učinio je to kako bi prikrio činjenicu da je oko sat vremena prije lažnog prijavljivanja zatečen u Ulici Horvatovac pored otuđenog vozila, odnosno činjenicu da je upravo on otuđio majčino vozilo”, zaključio je Županijski sud u Zagrebu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook