Prethodni članak
Sljedeći članak

PUSTOŠIO ŠUMU: Porušio oko 1500 kubnih metara stabala, šteta veća od 48.000 eura

Kazneno je prijavljen

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Za pustošenje šuma osumnjičen je 61-godišnjak koji je zbog toga kazneno prijavljen. Kako je priopćila PU primorsko-goranska, sumnjiči ga se da je navedeno djelo počinio tijekom ožujka kada je, kažu u policiji, protivno važećim propisima i bez ikakvih odobrenja u potpunosti posjekao stabla na nekoliko parcela u vlasništvu drugih osoba, piše Večernji.

Nadalje, 61-godišnjak se sumnjiči i da je angažirao ovlaštenu osobu koja je na dvije parcele doznačila stabla za sječu, no 61-godišnjak je posjekao više stabla no što je bilo doznačeno. Potom je najviše porušenih stabala izvukao na stovarište uz šumsku cestu, dok je dio posječenih stabala ostao na jednoj od parcela.

U policiji kažu da su se sva posječena stabla nalazila na parcelama na kojima se prema važećim propisima nije smjela obaviti potpuna sječa, a 61-godišnjak se sumnjiči da je porušio oko 1.500 kubnih metara stabala, koja su mu privremeno oduzeta. Prema trenutnoj cijeni ogrjevnog drva, ukupna šteta veća je od 48.000 eura, piše Večernji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook