Prethodni članak
Sljedeći članak

PROCURILI NESLUŽBENI DETALJI: Bivši ministar uhićen jer nije posadio tulipane za koje je dobio subvencije


Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) Hrvoje Vojković, bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana.

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba.

Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti", izvijestili su iz EPPO-a.

Prema neslužbenim informacijama, Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, piše Index.

Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook