Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavio se kao liječnik i prijevarom od 70 – godišnjakinje iskamčio 29.000 eura

Sve se odvilo putem društvene mreže


Nova “romantična prijevara” putem Facebooka: naivna žena iz Podravine nepoznatoj je osobi uplatila blizu 29.000 eura, piše Danica.hr.

“Policijski službenici PU koprivničko-križevačke zaprimili su kaznenu prijavu 70-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Ona je unazad nekoliko mjeseci na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao liječnik koji radi u inozemstvu te ju na prijevaran način naveo da mu uplati novac kako bi platio porez na svoju imovinu.

Oštećena je uplatila 28.820 eura, nakon čega je shvatila da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela. Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192″, rekli su u petak u policiji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook