Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uhitila pijanog Marka: Vješao se po prometnom znaku pa nas izvrijeđao


Marko je proglašen krivim i osuđen nakon što je u pijanom stanju izvodio čudesa na javnom mjestu i pošteno izvrijeđao policiju.

Prema presudi, on je potkraj siječnja ove godine oko 20.30 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Sisku “narušavao javni red i mir na način da je u vidno alkoholiziranom stanju (nesiguran hod, alkoholni zadah, crvenilo očiju), omalovažavao i vrijeđao službene osobe”, piše Danica.

Policijske službenike Dražena i Anitu vrijeđao je pogrdnim riječima i psovkama “šta je pederi, majku vam je*em, napušite se ku*ca, nećete mene je*at”, navodi se u presudi kojom je osuđen.

Marko (35) na sudu se branio kako se ne sjeća da bi izgovarao pogrdne riječi i vrijeđao policijske službenike jer je bio pod utjecajem alkohola.

“Te noći slavili smo bratov rođendan, a i moj je bio dan prije pa smo pretjerali s konzumacijom alkohola. Alkohol pijem povremeno, točnije prigodno, u trijeznom stanju ne bih sigurno izgovarao nikakve pogrdne riječi policiji. Žao mi je, stvarno”, rekao je Marko sutkinji.

Policajac Dražen pak otkrio je kako su došli na intervenciju po pozivu taksi vozača da mu netko lupa po vozilu.

“Došao sam s kolegicom Anitom i u parku smo vidjeli Marka koji se u tom trenutku vješao po nekom prometnom znaku. Nije se htio podvrći alkotestiranju, a vrijeđao je mene i kolegicu psovkama. Kako se nije smirio, morali smo ga uhititi“, ispričao je policajac.

Sutkinja je Marka kaznila s 200 eura i 20 eura troškova postupka. No, od kazne mu se odbija 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Sutkinja kaže da je kazna minimalna jer dosad nije bio prekršajno kažnjavan.

Presuda je nepravomoćna i Marko se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook