Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac naplaćene kazne zadržavao za sebe. Uzeo je ogroman iznos. Kolege su ga morale uhititi

Novac nije uplaćivao u blagajnu....


Osječko baranjska policija morala je uhiti jednog od svoji policajaca. Razlog je dosta bizaran, a saznat ćete ga iz njihova priopćenja kojeg prenosimo u cijelosti.
„Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je policijski službenik Policijske uprave osječko baranjske počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja,

Utvrđeno je da je policijski službenik obavljao poslove razduživanja naplaćenih novčanih kazni, razduživanja obrazaca potvrda o naplaćenim novčanim kaznama za počinjene prekršaje i uplate preuzetih novčanih iznosa u Državni proračun. U svrhu pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, preuzeti novac od razduženih novčanih kazni, policijski službenik nije uplaćivao u blagajnu Policijske uprave osječko-baranjske, nego je dio novčanog iznosa zadržao za sebe, čime si je u dužem vremenom periodu pribavio protupravnu imovinsku korist te oštetio državni proračun Republike Hrvatske za više od 800 tisuća kuna.
Policijski službenik nije proknjižio svu novčanu realizaciju razduženih novčanih kazni prema obrascima, a dio obrazaca je proknjižio s neistinitim podacima o naplaćenom iznosu ili vremenu naplate kazne u službenim evidencijama MUP-a za praćenje obrazaca za prekršaje.

Isto tako je tijekom redovnih godišnjih inventura obrazaca unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.

Policijski službenik je jučer, 31. ožujka uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske policijskog službenika je suspendirao i udaljio iz službe, a nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu“.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook