Prethodni članak
Sljedeći članak

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Nakon svađe sa suprugom kuhinjskim nožem ubio susjeda


Zbog ubojstva susjeda Ivana V. (68) u kolovozu prošle godine, a kojeg uopće nije poznavao, varaždinsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv 38-godišnjeg Bojana Belanija, piše Jutarnji.

Nesretnog umirovljenika u njegovoj kući u koprivničkoj Zagorskoj ulici, ničim izazvan pet minuta nakon ponoći 9. kolovoza, bešćutno je izbo kuhinjskim nožem. Zadao mu je više od pet uboda u prsni koš te mu nanio isto toliko ubodnih rana zbog kojih je došlo do jakog unutarnjeg krvarenja koje je odmah dovelo do smrti.

Belani iza sebe već ima jednu nepravomoćnu presudu zbog droge, a u tužiteljstvu na koje je doveden spuštenog pogleda i pognute glave, dok su mu se na obrazima ocrtavale ozljede njegova divljanja te ljetne noći, iznio je obranu.
- Nije istina da mi nije žao... Tu večer posvađao sam se sa ženom oko prometne nesreće koju sam nedavno imao. Napao sam ju te smo otišli spavati. I onda je ona nekud otišla tijekom noći. Ja sam se trznuo i krenuo van. Ne znam zašto, ni kud, ni od koga sam bježao. Ušao sam u neku otključanu kuću u kojoj je bio neki sijedi čovjek kojeg ne poznajem. Posvađali smo se i točno je da sam ga upiknul, ali ne znam ni zašto, ni koliko puta. Sve mi je mutno - rekao je u svoju obranu Belani, koji je inače liječeni ovisnik i na supstitucijskoj je terapiji, piše Jutarnji.

Zbog ubojstva mu prijeti najmanje pet godina zatvora, a s obzirom na krimen, kao i raniji recidivizam, početak suđenja čekat će iza rešetaka jer je tužiteljstvo za njega zatražilo produljenje istražnog zatvora.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook