Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijani vozači opet 'obilježili' vikend u promet. Policija poslala oštro upozorenje


Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 109 prometnih prekršaja, od kojih najviše i to 36 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak, 28. lipnja 2024. godine, oko 22 sata u Konjščini od 2,43 promila, u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika.

Vozač osobnog vozila 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila, te je tijekom vožnje udario u tijelo pješaka 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je uslijed udara pao van kolnika na travnatu površinu. 

Pješak 58-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede. 52-godišnji vozač osobnog vozila uhićen je i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga i dovođenje na sud.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, u Svetom Križu Začretje na A2, od 179 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču izdan obavezni prekršajni nalog.

Stoga je zagorska policija poslala novo upozorenje:

''Ovim putem ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite - koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost

koristite javni prijevoz

koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije

ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag

zamolite nekoga trijeznog da vas odveze

ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića

vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.'' – piše policija.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook