Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijani Robert susjeda udario sjekirom jer je puštao cajke: 'Je*at ću vam majku. Vi ste Srbi'


Robertu (58), odlikovanom hrvatskom branitelju, prijeti 16 mjeseci zatvora nakon što je susjeda udario sjekirom jer je puštao cajke u dvorištu. Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo, incident se dogodio lani u svibnju oko 17 sati u Zagrebu, piše Danica.

“Nakon što je sa susjedom ušao u verbalni, a potom i u fizički sukob, u nakani da mu nanese teške tjelesne ozljede, prema istome je zamahnuo sjekirom te ga njome udario u dlan lijeve ruke. Oštećeni je zadobio rasjekotinu dlana lijeve šake, prijelom trupa pete kosti doručja lijeve šake te ozljedu mišića i tetive fleksora ostalih prstiju u području ručnog zgloba i šake, a koje ozljede su teške naravi”, tvrde tužitelji u optužnici.

Robert je rekao daje kobnog dana pio rakiju, dok su susjedi bili u dvorištu svoje kuće i puštali cajke, što je njega zasmetalo pa je otišao do njih kako bi ih na to upozorio, a sa sobom je nosio manju sjekiru kako bi ih zastrašio te njegova namjera nije bila bilo koga tjelesno ozlijediti.

“Kad sam došao do susjeda i rekao im da stišaju glazbu, oni su me, njih 5-6, napali udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom kako bih se obranio i ne znam koga sam ozlijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Susjeda poznajem odmalena. Inače sam bio u normalnim susjedskim odnosima s tom obitelji, između nas nije bilo sukoba, osim što sam se jednom, prije više godina, fizički sukobio s njegovim ocem. Inače, problema s alkoholom nemam”, branio se Robert.

Iz službene zabilješke o dojavi u II. Policijsku postaju Zagreb u 16,48 sati vidljivo je da je policija postupila po dojavi osobe koja navodi da joj je supruga napao susjed sjekirom. Iz zapisnika o alkoholiziranosti okrivljenika Roberta proizlazi da je kritične zgode imao alkohola u koncentraciji od 1,77 promila.

Ranjeni susjed, njegov otac i svjedok koji se tamo zatekao navode da je Robert prvi došao držeći sjekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im “je*ati majku” i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali cajke.

“Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni, pa sam podigao lijevu ruku u zrak u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku susjed oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Odmah je počela curiti krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana”, ispričao je napadnuti.

Tužitelji, dakle, optužnicom za Roberta traže 16 mjeseci zatvora: osam mjeseci bezuvjetno i osam mjeseci uvjetno, no, optužnica je za sada nepravomoćna, piše Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook