Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijani mladić (22) BMW – om usmrtio mopedisticu (41). Sutkinja ga pritvorila, Vijeće pustilo na slobodu?!

Imao je 2,00 promila alkohola...


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 19. lipnja 2022. u mjestu Hrženica kod Svetog Đurđa, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook