Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijana vozačica zabila se u auto pred sobom sa skoro četiri promila! Nećete vjerovati što je molila na sudu


Prema presudi donesenoj ovih dana, jedna je vozačica lani u studenome oko 7.40 ujutro zatečena mortus pijana za volanom u Zagrebu, na križanju Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica. Osuđena je nakon što je skrivila prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od čak 3,84 promila, prenosi Danica.hr.

“U trenutku prometne nesreće je u tolikoj mjeri bila pod utjecajem alkohola da nije bila sposobna sudjelovati u prometu s obzirom da je koncentracija u krvi bila najmanje 3,84 promila”, navodi se u presudi.

Osim toga, u krvi su joj pronađeni tragovi lijekova diazepama i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim vještačenjem. Kod sebe nije imala ni vozačku.

Tridesetjednogodišnjakinja je dolaskom do tog križanja “prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljao vozač koji se kretao ispred nje, a u trenutku nesreće se zaustavio ispred raskrižja sa Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila”.

“Nakon navedenog naleta, vozačica je ponovno prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila koji je po vozaču bio zaustavljen na kolniku Trga Volovčice, dijelom na nogostupu”, ističe se u presudi.

Vozačica je na sudu sve priznala. Kaže kako je svjesna svoje odgovornosti te je odlučila poći na liječenje od ovisnosti od alkohola.

“Auto više ne vozim, molim sud da mi oduzme vozačku na dvije godine jer se želim izliječiti i ne želim da se ovo ponovi. Trenutno ne radim, unazad tri mjeseca, pa mi je plaća minimalna, živim kod roditelja i oni mi pomažu”, rekla je.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s ukupno 2900 eura te joj je izrekla dvogodišnju zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna i vozačica se na nju može žaliti.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook