Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan skrivio prometnu nesreću, mora platiti pozamašnu kaznu

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Mladić (20) proglašen je krivim i osuđen jer je mortus pijan skrivio prometnu nesreću. Prema ovotjednoj presudi, on je lani u travnju oko 22.30 sati u Ključu kod Novog Marofa upravljao u osobnim automobilom Ulicom Viktora Čolje, iz smjera Oštrica u smjeru Možđenca, piše Danica.hr.

“U jednom je trenu sletio udesno van kolnika na meki teren, nakon čega je prednjim desnim dijelom osobnog automobila naletio na metalnu žičanu ogradu kuće. Nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta”, naglasila je sutkinja.

Policija je vrlo brzo stigla na mjesto nesreće i ponudila mu alkometar. Muškarac je napuhao čak 2,69 promila.
“Istina, te noći vraćao sam se kući iz noćnog izlaska. Koliko sam popio? Mislim da sam popio jedno do tri pića previše pa me je bankina zanijela i autom sam udario u ogradu. Platio sam štetu na ogradi i štetu na autu”, branio se mladić na sudu.

Naveo je kako mu je žao zbog svega, ali sutkinja mu baš i nije povjerovala jer je istaknula kako je kao “otegotnu okolnost sud uzeo višestruku osuđivanost okrivljenika za prometne prekršaje, a napose za vožnju pod utjecajem alkohola’.
Mora platiti 1500 eura kazne i 30 eura troškova postupka. Dobio je i šestomjesečnu zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna i mladić se na nju može žaliti, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook