Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan nožem izbo vlasnika kafića i njegovog sina: ‘Miješao sam pivo i vino…’


Pejo (54) osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora nakon što je nožem izbo vlasnika ugostiteljskog objekta i njegova sina koji su ga htjeli izvesti van jer je bio pijan, piše Danica.

Sve se dogodilo još u prosincu 2013. godine, a nepravomoćna presuda donesena je tek ovih dana. Zašto se toliko čekalo na presudu, nije poznato. Prema presudi, krvavi napad zbio se oko 14.45 sati u Okučanima u ugostiteljskom objektu Park.

“U alkoholiziranom stanju, s ciljem da ga teško ozlijedi, dok ga je izvodio iz lokala Gabrijelu je preklopnim nožem marke Maurer dužine oštrice 9 cm zadao ubodnu ranu u podlakticu lijeve ruke, nakon čega ga je isti odgurnuo iz lokala.

Odmah potom na pješačkoj stazi ispred lokala, postupajući s nakanom da i njega teško ozlijedi, Mati je istim nožem zadao ubodnu ranu u desno prsište dužine 2 cm i dubine do podležećeg rebra”, ističe sutkinja u presudi.

Pejo je osuđen za teške tjelesne ozljede u pokušaju. Otac i sin, srećom, u napadu su prošli s lakšim ozljedama.

“Popio sam desetak pića i miješao pivo i vino kada mi je prišao Mato i zamolio me da izađem iz lokala. Rekao sam mu da ću izaći kada popijem piće. Onda me on uhvatio za prsa, a Gabrijel za leđa i počeli su me vući iz lokala.

Na izlazu iz lokala sam počeo mahati nožem da se obranim, ali ne znam kako mi se nož stvorio u ruci. Nakon toga su me počeli tući stolicama, branio sam se koliko sam mogao. Nisam kriv jer nije ništa planirao. Ne znam kako mi se nož našao u ruci”, branio se Pejo.

Mato, vlasnik lokala, kaže kako je tog dana od konobarice doznao kako je dan ranije došlo do tučnjave u lokalu u kojoj su sudjelovala četiri muškarca, piše Danica.

“Po ulasku u lokal zamijetio sam pijanog muškarca koji je imao ozljedu oka i otečen nos. Upitao sam konobaricu tko je on jer ga nisam poznavao, rekla mi je da je Pejo koji je dan ranije sudjelovao u tučnjavi. Prišao sam Peji i rekao mu da popije piće do kraja i da više ne dolazi u kafić praviti probleme.

S njim je bio jedan stariji meni nepoznat muškarac koji je rekao da će biti krvi. I njemu sam rekao da izađe. Uhvatio sam Peju za ruku i krenuo prema izlazu, a iza je išao moj sin Gabrijel. Pejo se u jednom trenutku okrenuo i počeo mahati nožem.

Primijetio same kako Gabrijelu curi krv iz ruke. U jednom trenutku vidio sam da i meni curi krv iz prsa, ali uopće nisam vidio trenutak kada je Pejo ubo i mene”, ispričao je vlasnik ugostiteljskog lokala.

Pejo je bio odmah uhićen te je u policijskoj postaji napuhao više od 2 promila alkohola. Sutkinja ga je odlučila kazniti bezuvjetnim zatvorom, ali ga je oslobodila troškova kaznenog postupka zbog materijalne situacije.

Pejo, naime, imal četvero djece, ali nije zaposlen. Uzdržava ga supruga koja mjesečno zarađuje oko 1200 eura. Osuđenik se može žaliti na nepravomoćnu presudu u zakonom predviđenom roku, piše Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook