Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan i bez vozačke skrivio nesreću, pa odšetao. Osim što je uhičen, izrečena mu je 'astronomsku' kaznu

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Policija je objavila podatke o nesreći koja se dogodila u četvrtak. Sama nesreća srećom nije bila teška, no vozač koji ju je skrivio spada u kategoriju vozača, kojima definitivno nije mjesto na cesti.

''U četvrtak, 18. travnja oko 14.25 sati u Zagrebu, 38-godišnjak upravljao je teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem od najmanje 2,23 g/kg alkohola u organizmu, dok mu je vozačka dozvola ukinuta i poništena zbog prikupljenih negativnih bodova, a kretao se kolnikom Ulice Vjekoslava Heinzela u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kneza Branimira nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je naletio na stražnji dio osobnog automobila koji je bio zaustavljen u istoj prometnoj traci zbog zaustavljenog vozila ispred sebe. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.'' – piše policija.

Nakon prometne nesreće, nesavjesni vozač je pješice napustio mjesto prometne nesreće dok je vozilo ostavio na mjestu događaja, dok s drugim sudionicima nije popunio i potpisao Europsko izvješće, niti je na drugi način ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu. 

Nakon obavljenog očevida, vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 4760 eura.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook