Prethodni članak
Sljedeći članak

PAO NARKO LANAC: U klijeti kod Zaboka pronašli 4kg kokaina, u Krapinskim Toplicama novac i oružje


Konačno je stigao odgovor na brojna pitanja koja su posljednja dva dana postavljali Zagorci o velikoj policijskoj akciji koja je, uz sudjelovanje policijskog helikoptera, provođena na širem zabočkom području, Grabrovcu, Krapinskim Toplicama i Mokricama.

Naime, ravnateljstvo policije objavilo je kako je policija 'razbila' zločinačko udruženje koje se bavilo nabavkom, skladištenjem, prijevozom i preprodajom kokaina, a u kojem su sudjelovale četiri osobe.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

Naime, prvoosumnjičeni 57-godišnjak je nabavljao veću količinu kokaina, koju je uskladištio na za to ranije određenim adresama, a drogu bi kasnije preuzimao, dok su osumnjičene pazile da preuzimanje prođe bez ometanja, odnosno bile su izvidnica prvoosumnjičenom te ga obavještavale o svim aktivnostima i pojavama koje bi mogle ugroziti daljnji transport i prodaju kokaina.

Nadalje, 47-godišnjakinja i 31-godišnjakinja su prevozili ostale članove zločinačkog udruženja i to 57-godišnjaka i 26-godišnjaka koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge te njenu distribuciju. Svi navedeni postupali su po uputama i izvršavali zadaće koje im je dao 57-godišnjak.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koje koriste osumnjičeni 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. U pretragama je pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189 400 eura, 5 100 kuna te četiri kilograma kokaina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta."

Kako neslužbeno doznajemo, navodno je kokain pronađen u jednoj klijeti u Grabrovcu kod Zaboka, dok je u kući u centru Krapinskih Toplica, koju je ova ekipa iznajmila, pronađeno oružje i novac.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook