Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo je razbojnik koji je izvršio oružanu pljačku u Začretju! Prepoznajete li ga?


Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem koji je utorak, 08. studenog ove godine, dvadesetak minuta prije 20 sati, počinio razbojništvo u trgovini Konzum na Trgu hrvatske kraljice Jelene u Svetom Križu Začretju.

Unatoč činjenici da su razbojnik, kao i čitav događaj, snimljeni kamerom u trgovini, policija još nije utvrdila identitet razbojnika, budući da je bio maskiran. Stoga je policija danas objavila fotografije s nadzorne kamere te uputila građanima poziv da, ukoliko ga netko prepozna, anonimno dojavi najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

"Nepoznati muškarac koji se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela razbojništva starosti je oko 50 godina, visine oko 160 do 170 cm, jače tjelesne građe, koji je za vrijeme počinjenja kaznenog djela bio odjeven u tamniju odjeću, imao je crnu vunenu kapu na glavi, dok je preko lica nosio svijetlo plavu medicinsku masku, na lijevoj ruci imao je rukavicu tamnije boje, a u desnoj ruci je držao vatreno oružje.", objavila je policija.

Podsjetimo, kako smo već pisali proteklog tjedna, tog je utorka navečer, dvadesetak minuta prije 20 sati, odnosno, prije zatvaranja trgovine, nepoznati muškarac s plavom medicinskom maskom na licu i rukavicama na rukama, s crnom kapom na glavi, ušao u trgovinu Konzum na Trgu hrvatske kraljice Jelene i na blagajni zatražio cigarete. U tom trenutku, rekao je blagajnici da još nešto treba, pa je otišao u kratki obilazak trgovine, vjerojatno s ciljem da se uvjeri je li još netko u trgovini. Na blagajnu je tad donio još jedno energetsko piće i jednu mliječnu slasticu, a potom je rekao kako je novac ostavio u automobilu te je izašao iz trgovine, vjerojatno u još jedan dodatni 'pregled' terena, odnosno, s ciljem da vidi dolazi li još netko u tom trenutku u trgovinu.

Nakon toga, vratio se do blagajne i pružio blagajnici jednu zgužvanu novčanicu, a kad je ona otvorila blagajničku kasu, počeo je rukom uzimati novac iz blagajne. Kad je blagajnica pokušala reagirati, pokazao joj je pištolj kojeg je držao u jakni, uzeo novac, krenuo prema izlazu te se ponovno vratio do blagajne kako bi uzeo još novčanica u sitnijim apoenima te se potom dao u bijeg. Iako u šoku, blagajnica je reagirala vrlo sabrano te odmah zaključala ulazna vrata kako se razbojnik ne bi mogao ponovno vratiti u trgovinu, nakon čega je blagajnica o čitavom dogašaju obavijestila policiju.

Inače, iako je ovdje riječ o pravoj oružanoj pljački, policija kod takvih događaja uvijek upotrebljava riječ 'razbojništvo', budući da termin 'oružana pljačka' već godinama ne postoji u zakonima, već se to djelo kvalificira i naziva razbojništvom.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook