Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeni detalji o dva ubojstva žena u Zagrebu


U Zagrebu su se ovaj tjedan dogodila dva ubojstva, jedno na Maksimiru, drugo na Trešnjevci. U oba slučaja žrtve su bile žene. Policija je u subotu objavila nove detalje.

Sumnja se da je član obitelji 62-godišnjak na Maksimiru u petak počinio kazneno djelo “Teško ubojstvo ženske osobe“ iz članka 111.a stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije.

Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb.

Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb. Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ubojstvo” na štetu 67-godišnjakinje.

Sumnja se da je u četvrtak, 4. travnja oko 20,50 sati, na Srednjacima, osumnjičeni 35-godišnjak nasilno ušao u stan oštetivši vrata gdje se nalazila 67-godišnjakinja koju poznaje. Odmah po ulasku u stan fizički ju je napao te oštrim predmetom-nožem zadao više ubodnih rana po tijelu od posljedica čega je žena preminula dok se on sa sredstvom izvršenja udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca.

Istoga je dana temeljem sumnje zagrebačkih policajaca pronađen na adresi stanovanja gdje je uhićen i doveden u službene prostorije policije. Sredstvo izvršenja pronađeno je nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.
Tijekom današnjeg dana osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše N1.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook