Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavio snimku kako u Radoboju vozi 131 km/h. Slijedi mu drastična kazna


Nekoliko nevjerojatnih gluposti uspio je napraviti jedan mladi, devetnaestogodišnji vozač. Kao prvo, divljao je i vrlo opasno vozio kroz naseljeno mjesto. Drugo, svoje divljaštvo je snimao i potom objavio na društvenoj mreži. Treće, sve to objavio je javno.

Dakako, javnu snimku vidjela je i policija te ga potom 'potražila' i drastično ga kasznila.

O tome su danas iz PU krapinsko - zagorske objavili detaljno priopćenje.

"Temeljem javno objavljene snimke na društvenoj mreži, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili kako je 19-godišnji hrvatski državljanin 10. srpnja 2023. godine, u poslijepodnevnim satima, upravljao osobnim automobilom iz smjera Gornje Šemnice u smjeru centra Radoboja brzinom od 131 km/h, kroz naseljeno mjesto, na dijelu ceste na kojoj je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Također je za vrijeme vožnje koristio mobilni uređaj bez naprave koja omogućuje njegovo korištenje bez upotrebe ruke te se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na dio kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Protiv 19-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.53.st.1., čl.196.st.4. i čl.46.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je predviđena kazna do 2810 eura i izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.", objavila je policija.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook