Prethodni članak
Sljedeći članak

NEPRAVOMOĆNO: Umirovljenicu ozlijedila rampa na parkiralištu trgovine, dosuđena joj odšteta

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Umirovljenici (70) dosuđena je odšteta jer je teško ozlijeđena na parkiralištu Lidla. Prema presudi, umirovljenica je u lipnju oko 16.30 sati bila suvozačica u automobilu kojim je upravljala njezina sestra. Išli su u Lidl na zagrebačku Knežiju. Kako je vozačica stala predaleko od rampe na ulazu na parkiralište, nije mogla uzeti parkirališnu kartu, piše Danica.hr.

Umirovljenica je zbog toga izašla iz vozila te izvadila kartu iz automata. Rampa se podigla i sestra je automobilom krenula na parkiralište. Umirovljenica je krenula za njom kao pješakinja, pri čemu se rampa iznenada spustila i udarila tužiteljicu u glavu uslijed kojeg udarca je izgubila ravnotežu i pala na tlo, odnosno na rubni kamen pločnika te je zadobila teške tjelesne ozljede”, navodi se u presudi.

Umirovljenica je hitno prebačena u KBC Sestara milosrdnica gdje su joj ustanovljene brojne ozljede: natučenja glave, prijelom desne natkoljenice i prijelom desne podlaktice. Na bolničkom liječenju bila je otprilike dva tjedna.
Lidl pak osporava svoju odgovornost navodeći kako je gospođa isključivo odgovorna za štetni događaj jer nije smjela prolaziti ispod rampe po kolniku koji je predviđen isključivo za automobile. Za pješake predviđen je isključivo nogostup na suprotnoj strani rampe i automata, kažu. Vještak je primijetio kako na rampi nije bilo jasno vidljive oznake za opasnost i upozorenja da pješaci ne prolaze ispod. Kasnije je, nakon ozljeđivanja umirovljenice, taj natpis postavljen, a zamijenili su i rampu.

Sutkinja je u petak, nakon izvođenja svih dokaza i saslušanja brojnih svjedoka i vještaka, zaključila kako je u tom slučaju Lidl kriv 70 posto, a umirovljenica 30 posto. Prema presudi, Lidl umirovljenici mora platiti 9400 eura odštete i pokriti joj 2300 eura troškova. Ukupno 11.700 eura. Presuda je nepravomoćna i Lidl se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook