Prethodni članak
Sljedeći članak

Mile (70) koji je kod Pregrade cjepanicom zatukao Katarinu (72): "Kajem se"

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Daniela Kustec nepravomoćnu presudu objavit će u četvrtak


Mile Milinković (70) je s desetak udaraca cjepanicom po glavi 22. siječnja 2021. ubio Katarinu Špoljar Fučkar (72) u njezinoj kući u Gornjoj Plemenšćini pokraj Pregrade. Danas je na suđenju priznao zločin.

Kriv sam. Počinio sam ubojstvo. Ne znam ni sam zašto sam to učinio, priznao je nezaposleni postolar Mile Milinković na Županijskom sudu u Zagrebu. Kad je 22. siječnja 2021. ubio Katarinu Špoljar Fučkar bio je, utvrdio je vještak, smanjeno, ali ne bitno, ubrojiv, pišu 24 sata.

Zamjenica Županijske državne odvjetnice Sanja Markanović u završnim je riječima rekla kako je Milinković postupao s izravnom namjerom i predložila sutkinji Županijskog suda u Zagrebu Danieli Kustec da ga osudi po zakonu. 

- Moj klijent nedjelo je priznao u najranijoj fazi postupka, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Izrazio je žaljenje i kajanje, iako pravi razlog i motiv svog postupanja nije mogao, ili htio reći te će ostati sam s njim. Molim sud za blagost pri odlučivanju o visini kazne. Riječ je o starijem čovjeku, neosuđivanom...Smatram da bi kao olakotno trebali cijeniti njegovo priznanje, žaljenje, kajanje, kao i da je kazneno djelo počinio u stanju smanjenje ubrojivosti - rekao je Milinkovićev odvjetnik Josip Petrović.

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Daniela Kustec nepravomoćnu presudu objavit će u četvrtak. 

Inače, Milinković je, objavio je Jutarnji list, nakon napada nazvao prijatelja i rekao kako je Katarina pala. Spominjao je i napad razbojnika, no nakon dolaska policije promijenio je priču: 

- Napala me kuhinjskim nožem. Uzeo sam cjepanicu koja je bila uz peć i izudarao je po glavi. Nož je pao, digao sam ga i oprao, a bacio cjepanicu. Poslije se više ničega ne sjećam - kratko je policiji opisao svoju verziju ubojstva. 

Istražiteljima je problem bio i utvrđivanje identiteta osumnjičenog koji nije imao ništa od dokumenata, ni osobnu ni domovnicu te je radio na crno kao postolar. Kako bi utvrdili uopće tko je on, ušli su u evidenciju starih osobnih iskaznica i našli da je izdana 16. srpnja 1970. te usporedili otiske prstiju i na taj način utvrdili identitet. 

Od 1970. je Mile  boravio na više zagrebačkih adresa, a sa zadnje se odjavio 2014. Milinković, koji je podrijetlom iz Barilovića pokraj  Duge Rese, do prije nekoliko godina živio je u kontejneru u dvorištu  susjeda u istoj zagrebačkoj ulici kao i Katarina. Ubrzo se preselio k njoj, no potres je oštetio njezinu kući u Ulici Čret, pa su se preselili u njezinu vikendicu, u Zagorje, pišu 24 sata.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook