Prethodni članak
Sljedeći članak

Marko mora u zatvor na sedam mjeseci jer je s Ninom krao u Kumrovcu

  • Zatvor

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem, niti osobama

Općinski sud u Zlataru ovih je dana proglasio krivim 23-godišnjeg Ninu, 36-godišnjg Marka i 31-godišnjeg Matu (sva trojica s prebivalištem u Zagrebu) za kazneno djelo teške krađe, koje su, kako stoji u presudi, počinili u ožujku prošle godine u Kumrovcu.

Inače, trojac je i sam priznao krivnju za počinjeno djelo, kojeg je sud detaljno opisao u svojoj presudi. Oni su, naime, 5. ožujka 2021. godine oko 9 sati ujutro stigli do nekadašnjeg hotela 'Zagorje', odnosno, bivše 'Političke škole', popeli se na krov i s njega skinuli cca 47 četvornih metara bakrenog pokrova. Spremili su ga pokraj objekta kako bi ga odvezli i potom prodali.

Iako u samoj sudskoj presudi daljni tijek događaja nije baš detaljno opisan, spominje se da je policija o tome dobila istog dana dojavu, pa je, pretpostavljamo, vjerojatno stigla na vrijeme i spriječila odvoženje samog bakra.

No, unatoč tome, sud je zagrebački trojac, u postupku u kojem je Nino bio prvookrivljeni, osudio za 'tešku krađu', a najgore je prošao Marko. Naime, Nino i Mate osuđeni su na svaki po osam mjeseci zatvora, ali im je izrečena trogodišnja uvjetna kazna, tako da ne moraju u zatvor ako u roku od tri godine ne počine neko kazneno djelo. S druge strane, Marko je odmah poslan u zatvor jer je osuđen na 7 mjeseci bezuvjetnog zatvora, budući da je, kako je navedeno u obrazloženju presude, višestruko osuđivan.

Ipak, riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju se može uložiti žalba Županijskom sudu, no pitanje je hoće li se osuđeni trojac žaliti, budući da je u obrazloženju presude navedeno i sljedeće: „Izjašnjavajući se o optužbi optuženici su priznali krivnju, izrazili su kajanje i pokazali verbalno spremnost da ubuduće ne čine kaznena djela, suglasili su se sa predloženim kazneno pravnim sankcijama“.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook