Prethodni članak
Sljedeći članak

Majka zvala policiju zbog obiteljskog nasilja, otac i sinovi tukli policajce


Foto: Ilustracija/ Pixsell

Ovih su dana na Općinskom sudu u Gospiću osuđeni otac i njegova dva sina koji su napali policajce nakon što ih je njihova majka pozvala zbog nasilja u obitelji. Presuda, koja je donesena ovih dana, ne specificira što se točno u obitelji 57-godišnjeg T. U., 30-godišnjeg T. U. i 24-godišnjeg M. U. događalo prije nego što su im policijski službenici pokucali na vrata, no izgleda da je nemirna situacija koja je prizvala policiju eskalirala nakon njihovog dolaska, piše Index.

Kako stoji u presudi, sve se događalo u studenom 2017. godine u obiteljskoj kući u Brinju. Nakon što su u kuću došla dva policajca nakon dojave D. U. o nasilju u obitelji koje je počinio okrivljenik te kada su ocu mladića rekli da treba poći s njima u policijsku postaju, sinovi su počeli vikati na policiju, a zatim su i nasrnuli na njih.

"T. U. je uhvatio policajca D. P. desnom rukom za njegovu lijevu podlakticu, a nakon što mu je policajac odmaknuo ruku pokušao ga uhvatiti s obje ruke u predjelu prsa što je policijski službenik također odbio. Nakon toga je prišao i prvookrivljeni T. U. on i drugookrivljeni pokušavali udariti D. P. šakama u glavu koje udarce je isti blokirao te su ga udarali po rukama i ramenima uslijed čega je zadobio tjelesne ozljede u vidu površinskih ozljede glave, ručnog zgloba i šake te otvorenu ranu prsta", opisuje presuda.

Trećeokrivljeni sin "udario je policajca V. H. šakom u glavu u predjelu potiljka, nakon čega ga je s leđa s obje ruke uhvatio i povukao tako da je isti pao na leđa i pri padu laktom lijeve ruke udario u štok vrata. Tom prilikom je V. H. zadobio tjelesne ozljede u vidu površinske ozljede glave i ručnog zgloba te kontuziju lakta".

Osim što su ih fizički napali, otac i sinovi su policajcima prijetili "da će ih ubiti, zaklati i zgaziti na cesti". Policajci su ih na kraju uspjeli svladati i staviti im lisice te su ih uveli u službeno vozilo uz neprestane prijetnje.

No to nije prošlo glatko jer je T. U., otac, "prilikom smještaja u službeno policijsko vozilo rukama namjerno otrgnuo plastični nosač registarske pločice i savinuo registarsku pločicu na službenom policijskom vozilu."

Nakon incidenta sva su trojica završila u istražnom zatvoru, otac i stariji sin na dva mjeseca i pet dana, a mlađi sin na mjesec dana. Osuđeni su na uvjetne kazne zatvora od jedne godine, s rokom kušnje od tri godine, a svaki od njih treba platiti i 266 eura troškova postupka.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook