Prethodni članak
Sljedeći članak

Majka dvoje male djece mora sedam mjeseci u zatvor. Ukrala parfem, a nije joj prvi puta


Majka (30) dvoje malodobne djece, osuđena je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe parfema u Bipi.

Prema pravomoćnoj presudi, žena je u Bipi ukrala parfem vrijedan 295 eura. Županijski sud odbio je ovih dana njezinu žalbu i potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje, piše Danica.

Majka se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi “militražu”, odnosno količinu parfema u bočici. No, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrijednost ukradenog parfema, a ne “militraža”.

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom da je majka dvoje malodobne djece o kojima skrbi. Krađa parfema dogodila se na području Zagreba.

“Moj odlazak u zatvor prouzročio bi sigurno ogromnu traumu za moju djecu, a što bi ostavilo posljedice na njihov razvoj”, žalila se majka.

No, Županijski sud smatra kako će se “upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja te utjecati, kako na optuženicu, tako i na ostale da shvate da je činjenje kaznenih djela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno”.

“Osim toga, skrb o maloljetnoj djeci i ranija višestruka osuđivanost optuženice za istovrsna kaznena djela nije ženu odvratila od protupravnog ponašanja, pa stoga nema mjesta blažem kažnjavanju”, zaključuje se u pravomoćnoj presudi.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook