Prethodni članak
Sljedeći članak

LUDA NOĆ: Mirko šakom slomio Tomici nos pa u policiji napao klupu: 'Iščupao ju je iz poda'


Općinski sud u Zlataru objavio je presudu kojom 35-godišnjeg Mirka proglašava krivim za dva kaznena djela, što je Tomislavu slomio nos i što je u policiji uništio klupu koja je bila zašarafljena u pod.

Riječ je, naime, o slučaju koji se dogodio još u ožujku 2019. godine oko 20,30 sati u Zagrebu, u Tomislavovom stanu u kojem je Mirko privremeno boravio.

„Nakon verbalne prepirke s navedenim u nakani da ga teško tjelesno povrijedi, istog zatvorenom šakom snažno udario u glavu u predjelu nosa nanjevši mu tjelesnu povredu u vidu prijeloma nosnih kostiju s pomakom, koja ozljeda je teške naravi, dakle, drugog teško tjelesno ozlijedilo“, navodi se u sudskoj presudi.

No, nakon što ga je privela policija i odvela u postaju, Mirko se ni tamo, u prostoriji za zadržavanje, nije smirio. Naime, kako se navodi u presudi Općinskog suda u Zlataru, on je iste noći „oko 00,53 sati, u službenim prostorijama I. Policijske postaje Zagreb, Policijske uprave zagrebačke, na adresi Strossmayerov trg 3, gdje je bio smješten u prostoriji za zadržavanje, u nakani da ošteti tuđu imovinu, uporabom tjelesne snage iz ležišta izbio klupu koja je bila pričvršćena vijcima za pod te klupu više puta nogom udario uslijed čega su na predmetnoj klupi nastala vidljiva oštećenja, a klupa je vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova“, navodi sud.

Mirko je oba djela na sudu priznao, a zbog njih je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, no, sud mu je izrekao uvjetnu osudu, odnosno, neće morati u zatvor ukoliko u roku od 3 godine po pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Također, Mirko mora platiti i 265 eura sudskih troškova, te je dužan, kako navodi sud: „naknaditi i nužne izdatke i nagradu branitelja po službenoj dužnosti, sukladno isplaćenim sredstvima iz proračunskih sredstava suda, visina kojih će se odrediti posebnim rješenjem.“

Što se tiče naknade štete Tomislavu i policiji, kojoj je oštetio klupu, sud ih je, kao oštećene, uputio da za to pokrenu drugi postupak jer na ovom suđenju to nije bio predmet rasprave.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook