Prethodni članak
Sljedeći članak

Kruno upaljenom motorkom prijetio Gogi: 'Ispilit ću te, k*rvo komunistička'


Fotografija je ilustrativnog karaktera. Nije u vezi s navedenim događajem

Tužitelji su podignuli optužnicu protiv Krune (48) jer je ozbiljno prijetio smrću susjedi Gogi vitlajući prema njoj uključenom motornom pilom.

Prema optužnici, sve se dogodilo lani u listopadu oko 15.30 sati na širem području Vrbovca, piše portal Danica.


“Nakon prethodnog verbalnog sukoba, u nakani da ustraši susjedu, govorio joj je da je kurva, da će je ubiti i da će je se riješiti, nakon čega je uzeo i upalio motornu pilu, podigao je u zrak i vrtio s njom te je susjedi rekao: ‘Sad ćeš vidjeti kako će pila slučajno odletiti prema tebi’.

Pritom je stalno turirao motornu pilu govoreći da će je ubiti, da će je ispiliti, da će joj odrezati vrat pa je, nakon što mu se ugasila motorna pila, otišao i u istu ponovno natočio benzin, nakon čega je motornu pilu ponovno upalio i počeo s njom mahati sebi iznad glave gledajući u susjedu.

Govorio joj je da će ju ubiti i da je kurva komunistička, ustrajavajući u zastrašivanju do dolaska policijskih službenika, a koje ponašanje i izgovorene riječi su kod susjede izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život”, navodi se u presudi.

Kruno se tijekom istrage branio kako je tog dana servisirao svoju motornu pilu u dvorištu i niti jednu riječ niti jedan pogled nije uputio Gogi. Kaže da nisu u nikakvim odnosima, ne komuniciraju, a tog dana bio je u dvorištu, pilio drva, servisirao motornu pilu i niti jednu riječ nije uputio susjedi, prenosi Danica.


No, opvrgnuli su ga iskazi susjede Goge i susjeda Ivana koji je svjedočio nemilim scenama. Žrtva je tako navela kako je Kruno već neko vrijeme vrijeđa i ponižava govoreći joj “marš kurvo, šta radiš tu, makni se od tuda, tu nemaš kaj delati”. Tog dana došla je iz Zagreba u svoju vikendicu.

Kaže kako ju je susjed napao čim je izašla iz automobila, počeo joj govoriti joj da je kurva, da će ju ubiti i da će je se riješiti i da će vidjeti kako će se to sad dogoditi. Potom je uzeo motornu pilu, upalio je i prijetio da će je ispiliti, kaže žena.

“Godinu dana me vrijeđa i napada i godinu dana sam ignorirala njegova vrijeđanja, ali kad je uzeo motornu pilu i okrenuo se prema meni, mislila sam da će me ubiti i bilo me je strah za vlastiti život. Zbog toga sam pozvala policiju”, svjedočila je prestravljena gospođa.


Svjedok Ivan kaže kako je tog dana susjedi postavljao pločice u vikendici.

“Vidio sam da je susjeda uplakana i u strahu, a Kruno je mlatio s upaljenom motornom pilom u zraku, vrtio ju je naprijed i nazad i iza sebe kao Rambo. Stajao je na ogradi okrenut prema Gogi i vikao na nju govoreći joj da će je ispiliti i odrezati joj vrat.

Kad je u motornoj pili nestalo benzina, Kruno je pilu spustio na tlo i otišao po benzin, a kad ga je utočio, upalio je motorku i ponovno počeo vrtiti s njom sebi iznad glave te je nastavio upućivati prijetnje kako će ju ispiliti”, rekao je susjed Ivo.

Tužitelji za Krunu traže deset mjeseci bezuvjetnog zatvora, premda je dosad neosuđivan. Tumače to time da je “pokazao izrazitu bezobzirnost prema žrtvi, prijeteći žrtvi smrću i držeći upaljenu motornu pilu iznad glave napominjući kako bi ista mogla slučajno odletiti prema žrtvi”.


“Nakon što se motorna pila ugasila jer je ostala bez benzina, pokazao je izrazitu upornost punjenjem spremnika i paljenjem pile kako bi mogao nastaviti s prijetnjama, što jasno ukazuje da taj događaj po svom intenzitetu premašuje uobičajeni verbalni sukob“, zaključili su tužitelji, prenosi Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook