Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIVOTVORENJE NOVCA: Naručio poseban papir iz Kine i opremio se printerima

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Zagrebačka policija uhitila je 24-godišnjeg muškarca koji je pokušao krivotvoriti novac. Upravo je završila i kriminalističko istraživanje pa je podijelila i nove informacije o ovom slučaju, piše Zagrebinfo.

Mladić je, dakle, putem interneta iz Kine naručio zaštićeni papir s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti, sve kako bi izradio krivotvoreni novac.

Naručio je 1000 listova tog papira, a ta mu je pošiljka zatim putem dostavne službe i uručena. Muškarac je pošiljku osobno preuzeo te kad je krenuo kući, presreli su ga policajci koji su ga uhitili i odveli na istraživanje.

“Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga obiteljske kuće te je pronađeno i oduzeto jedno prijenosno računalo i osam printera, što ukazuje da je osumnjičeni imao namjeru izrađivati krivotvoreni novac
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestili su iz policije.

Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje“. Prema Kaznenom zakonu, prijeti mu kazna zatvora do tri godine, piše Zagrebinfo. 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook