Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKAV LIK! Pokušao prodati tuđi bager i to u pola cijene! Evo kako je završio

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 49-godišnjaka tereti se da je 16. lipnja 2021., u Varaždinu, prilikom posredovanja u kupoprodaji bagera kojeg je namjeravao kupiti slovenski državljanin (1955.), dogovorio s kupcem kupoprodajnu cijenu od 50.000 eura, iako mu je vlasnik rekao da bager neće prodati za manje od 100.000 eura. Potom je zatražio da kupac plati navedeni iznos na njegov bankovni račun, a ne na račun prodavatelja bagera, neistinito predočivši da će novac odmah predati prodavatelju iako to nije namjeravao učiniti. Okrivljenog 49-godišnjaka tereti se da je nakon toga u kupoprodajni ugovor upisao sebe kao prodavatelja, a kupac mu je isplatio na ruke iznos od 13.600 eura te mu na račun uplatio 31.500 eura, ali do isporuke bagera nije došlo.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

fotografija je ilustracija, nije povezana sa događajem 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook