Prethodni članak
Sljedeći članak

Iznenada umro nogometaš koji je u Hrvatskoj ostavio neizbrisiv trag. Bio je veliki prvoligaški igrač


Iznenada je u 63. godini preminuo Nevres Zahirović, nekadašnji legendarni prvoligaški nogometaš koji je u Hrvatskoj ostavio trag u dresu vinkovačke Cibalije, bivšeg vinkovačkog Dinama, u čiji je dres došao 1984. još u bivšoj državi, a posljednji nastup za Cibaliju imao je 1998. godine. Rođen u je Tuzli, a puno više ostao je vezan za Cibaliju nego za Slobodu iz svojeg rodnog grada, gdje je započeo svoj igračku karijeru. U Vinkovcima je postao klupska legenda, kapetan momčadi....

Informacije iz Italije kažu da je Zahirović iznenada preminuo u snu. Srce je stalo dok je u toj zemlji bio na godišnjem odmoru zajedno s obitelji. U Vinkovcima, najviše se pamti po godinama u dresu Cibalije, u koju je došao dok se klub još zvao Dinamo, a kasnije je u Slavoniji igrao i za niželigaški Dilj.

Zahirović je u Cibaliji ostao zapamćen kao klupska legenda, vođa momčadi i miljenik navijača koji je često poslije karijere pohodio stadion u gradu na Bosutu. Mogao se adaptirati na lijevom krilu, u sredini terena ili na poziciji libera, koja je u njegovo vrijeme još bila popularna.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook