Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvati u Zambiji ponovno privedeni jer ih je anonimno prijavio hrvatski državljanin


Telegram doznaje da su hrvatski parovi danas privedeni u zračnoj luci u Zambiji dok su pokušavali napustiti zemlju jer je imigracijska služba reagirala na anonimnu prijavu koju su zaprimili. Navodno je riječ o anonimnoj prijavi koju je poslao neki hrvatski državljanin.

Iako anonimna prijava ne bi trebala biti zapreka za deportaciju, parovi su ipak privedeni, te su im oduzeti dokumenti.

Dok se anonimna prijava ne provjeri parovi neće moći napustiti Zambiju, a hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, te Veleposlanstvo iz Pretorije ponovno su se snažno angažirali na slučaju.

Ovo dolazi samo dan nakon što je sud u Ndoli potvrdio da je tužiteljstvo povuklo optužbe protiv osmero Horvata koje je teretilo za trgovinu djecom. Oni su pak u Zambiju došli nakon što su djecu posvojili u proceduri prema kojoj su već deseci djece došli iz DR Kongo u Hrvatsku.

Sud je, objavljujući odluku, naveo da povlačenje optužbi ne znači da su parovi oslobođeni krivnje, te da postupak u svakom trenutku može biti nastavljen. Kada se pojavila informacija da su zaustavljeni na ulasku u avion, svi su pomislili da se radi upravo o novom potezu zambijskog tužiteljstva. Ipak, sada ispada da se provjerava anonimna prijava, piše Telegram.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook