Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Zapalila se kuća u Pregradi. Vatrogasci spriječili katastrofu brzom reakcijom


Jučer, 28. veljače, oko 14 sati, došlo je do požara u prostoriji obiteljske kuće u Pregradi, priopćila je PU krapinsko - zagorska.

-Obavljenim očevidom policijskih službenika i inspektora za zaštitu od požara utvrđeno je kako je do požara došlo zbog prijenosa topline sa dimnjaka na gipsanu ploču, potom se vatra proširila na namještaj u prostoriji koji je u potpunosti izgorio. U požaru je došlo do začađenja zidova u cijeloj kući. Nema ozlijeđenih osoba, požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok i DVD Pregrada. Vlasnik kuće 56-godišnjak oštećen je za materijalnu štetu od više tisuća eura - naveli su u priopćenju.

Vatrogasci DVD-a Pregrada kažu da su dojavu o požaru zaprimili u 14:13h, a već tri minute kasnije bili su spremni za intervenciju.

-U 14:16h izlaze navalno vozilo i autocisterna sa 9 vatrogasaca, te nekoliko minuta kasnije i kombi vozilo sa 9 vatrogasaca. Na mjesto intervencije stižemo već u 14:19h te nakon kratkog izviđanja pristupamo unutarnjoj navali jednim C mlazom. Unatoč nultoj vidljivosti zbog velike količine dima brzo lociramo žarište požara te je požar lokaliziran u 14:25h. Sav nagorjeli inventar iznosimo na otvoreno te detaljno zalijevamo vodom. U 14:35h priključuje nam se i Zagorska JVP. Zahvaljujući ekspresnoj intervenciji uspjeli smo "uloviti" požar unutar jedne prostorije čime je spriječena veća materijalna šteta - kažu iz pregradskog DVD-a.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook