Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Maloljetnik noćas ukrao kombi. Policija ga lovila pa se zabio u ogradu


Noćas, 11. srpnja u 2 sata i 30 minuta policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su dojavu 63-godišnjaka iz koje proizlazi kako mu je prije nekoliko minuta ukraden kombi s kojim se počinitelj odvezao prema Pribislavcu, priopćila je policija.

"Odmah nakon zaprimanja dojave pokrenuta je opsežna potraga kojom prilikom su čakovečki policajci nešto prije 3 sata u Pribislavcu, Ulici Zvonimira Baloga, pronašli ukradeno vozilo, ali se prilikom pokušaja zaustavljanja vozač odbio zaustaviti te je krenuo prema Čakovcu. U potjeru ulicama Čakovca za odbjeglim vozače kreće nekoliko policijskih ophodnji, ali vozač odbija zaustaviti vozilo. U ZAVNOH-ovoj ulici odbjegli vozač izazvao je prometnu nesreću, nakon koje se udaljio u smjeru Murskog Središća. Potom je u Murskom Središću, Ulici Sitnice, ponovno izazvao prometnu nesreću. U spomenutim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta na ukradenom vozilom, postavljenim prometnim znakovima, kao i na ogradi dječjeg igrališta u Murskom Središću. Nakon nesreće u Murskom Središću vozač je uhićen te priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.", navodi se u priopćenju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

"Sumnja se kako je iz nezaključane kuće u Murskom Središću, Ulici Sitnice, neovlašteno uzeo ključeve kombija, čakovečki registarskih oznaka te se potom njime odvezao u smjeru Pribislavca.Prema osumnjičenim starijem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog izazvanih prometnih nesreća, upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita te počinjenja dr. prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema starijem maloljetniku podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).", priopćili su iz PU međimurske.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook