Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvojica Zagoraca dogovorila posao. Nije dobro završilo. Željko je na kraju osuđen


Foto: Ilustracija/Pixsell (Nije u nikakvoj vezi s navedenim događajem)

Dvojica Zagoraca, Željko i Boris, obojica s prebivalištem na području Krapinsko - zagorske županije, završili su na sudu, a na kraju je Željko proglašen krivim, objavio je ovih dana Općinski sud u Zlataru.

Kako navodi sud u svom Kaznenom nalogu, Željko je kriv jer je prevario Borisa i pri tome stekao 'nepripadnu imovinsku korist'.

Naime, Željko je prvo usmeno, a onda i pismenim ugovorom, obećao Borisu da će mu u studenom 2022. godine u roku 5 dana izgraditi betonsku škarpu na dvorištu obiteljske kuće za 15 tisuća kuna i to u roku od 6 dana.

No, sud je ustvrdio da Željko uopće nije imao namjeru izvršiti taj posao, ali je svejedno uzeo od Borisa 1000 eura predujma.

Željko je doduše stigao na gradilište i izvršio iskop, ali nakon toga je odugovlačio s radovima, izvlačio se na 'vremenske uvjete', sve dok jednog dana krajem veljače 2023. godine nije stigao na gradilište s malim osobnim automobilom i pokupio svoj alat te otišao.

Radove, naravno, nije završio, niti je vratio Borisu predujam.

Time se je Željko, ustvrdio je sud, nepripadno materijalno okoristio za iznos od 663,61 euro / 5.000,00 kuna.

"S ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist doveo je nekoga lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga naveo da na štetu tuđe imovine nešto učini, - čime je počinio kazneno djelo protiv imovine – prijevarom - opisano i kažnjivo po članku 236. stavku 1. Kaznenog zakona", navodi izmeđuo ostalog Općinski sud u Zlataru.

Iako je Željko već ranije osuđivan, ovaj put je relativno dobro prošao. Istina, osuđen jest na osam mjeseci zatvora, ali se izvukao s uvjetnom kaznom, odnosno, neće morati u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Uz to, osim što mora vratiti Borisu 663,61 eura, dužan je i platiti 132,72 eura sudskih troškova.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook