Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva mladića u Stubičkoj ulici u noći se svađali sa stanicom za bus i kantom


Mladić (20) i njegov malodobni kompić (17) napili su se i počinili rusvaj u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici potkraj kolovoza oko 21.30 sati.

Prema presudi, Ivan se pri koncentraciji alkohola od 1,78 promila popeo na nadstrešnicu autobusne postaje ZET-a te vikao i galamio riječima: ”Di ste, ajde, di ste, di si, di ste, di ste e, aj di si, di steee, dođi, ajde”, piše Danica.hr.

“Nakon toga se spustio s krova te nastavio vikati: “Di ste, ajde di ste”. Potom je iz metalnog kontejnera izvrnuo smeće i prevrnuo metalni držač za bicikle, a što je uznemirilo prolazeće građane.

Prevrnuo kantu

Dakle, na javnom mjestu vikom je remetio javni red i mir”, navodi se u presudi donesenoj ovaj tjedan.

Maloljetnik, uzoran učenik srednje škole, pri koncentraciji alkohola od 1,14 promila pored autobusne postaje vikao je i galamio: ”Ti ku*vo je*ana, je*o te Hajduk, je*o Split, a najviše purgeri”. Nakon toga je prevrnuo plastičnu kantu za smeće, čime je uznemirio prolazeće građane.

Ivan se nije odazivao pozivima suda. Njegov prijatelj je u prisutnosti oca dao iskaz na sudu priznavši kako su on i prijatelj te noći bili pijani.

“Bili smo u kafiću, gledali utakmicu i pili pa smo došli na stanicu jer je Ivan htio ići autobusom u Zagreb, ali mu je autobus pobjegao, a drugi smo čekali više od pola sata”, rekao je maloljetnik koji se kaje zbog svega.

Kazna 300 eura

Nije uspio objasniti zbog čega su vikali i galamili na autobusnu nadstrešnicu te kontejner i kantu za smeće. Prolaznici su pozvali policiju, pa je Ivan uhićen i zadržan.

Sutkinja je Ivana osudila na 300 eura i 20 eura troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Maloljetnik je također proglašen krivim, ali umjesto kazne dobio je sudski ukor.

Mladići dosad nisu bili osuđivani. Inače, kazna za taj prekršaj iznosi od 300 do 2000 eura ili 30 dana zatvora. Dvojac je, dakle, dobro i prošao.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook