Prethodni članak
Sljedeći članak

Država trebala jednom poduzeću isplatiti 38 milijuna kuna odštete. Onda se sve zakompliciralo...

Jesu li državna tijela radila nezakonito i nepravilno?


Visoki trgovački sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i ukinuo prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Varaždinu kojom je bilo naloženo da Republika Hrvatska isplati trgovačkom društvu iz Đurđevca više od 38.000.000,00 kuna na ime naknade štete zbog neisplaćene poljoprivredne potpore.

Drugostupanjski sud, kako je objavljeno na službenim stranicama DORH-a, prihvatio je stav državnog odvjetništva i utvrdio da je Trgovački sud u Varaždinu počinio bitnu povredu odredaba parničnog postupka jer nije ocijenio sve dokaze provedene u postupku i prigovore stranaka, zbog kojih nedostataka se presuda ne može ispitati, pa je neodrživ zaključak suda da je šteta tužitelju nastala nezakonitim i nepravilnim radom državnih tijela. 

Prvostupanjski sud je dužan, po odluci višeg suda, ponovno provesti postupak i otkloniti utvrđene povrede, pravilno utvrditi bitne činjenice i donijeti novu, na zakonu zasnovanu odluku.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program