Prethodni članak
Sljedeći članak

Doznajemo pravi razlog razriješenja načelnika PU krapinsko - zagorske


Kao što smo već izvijestili ranije, nedavno imenovani novi načelnik Policijske uprave krapinsko - zagorske, Zvonimir Petrović, danas je razriješen s te dužnosti.

Policija je u svom priopćenju objavila kako je Petrović razriješen na vlastiti zahtjev, ali je isto tako navela kako će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

"Glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a, protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije", navela je policija u priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Zagorje.com, to 'nedolično ponašanje izvan službe na štetu ugleda policije' nije neka vožnja u alkoholiziranom stanju ili divljanje autom po cesti. Stvar je, štoviše, daleko ozbiljnija.

Naime, jučer je provedena velika međunarodna policijska akcija uhićenja u kojoj je sudjelovao i Europol, vezana za krijumčarenje i preprodaju droge, a u sklopu koje je, osim u Hrvatskoj, jučer uhićen veći broj osoba i u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, neki od 'važnijih igrača' tog krijumčarskog lanca bili su iz Bosne i Hercegovine, a ispostavilo se da se, sada već bivši šef zagorske policije, Zvonimr Petrović s nekima od njih družio u svoje slobodno, privatno vrijeme.

Čak štoviše, kako neslužbeno doznajemo, navodno je prilikom policijskog uhićenja nekih od tih osoba upravo Petrović zatečen i s njima u društvu.

Sam Petrović, kako doznajemo, nije obuhvaćen istragom, niti je osumnjičen za bilo kakvo kazneno djelo, no, očito nije vodio računa s kime s druži, zbog čega će na kraju završiti na disciplinskom, kao što su to potvrdili iz policije.

Pročitajte još i ovo:

*UDARNA VIJEST: Novi načelnik PU krapinsko - zagorske razriješen dužnosti

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook