Prethodni članak
Sljedeći članak

DORH objavio detalje stravične prometne nesreće kod Zaprešića u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka

Mladić se Audijem zabio u metalni nosač...


Općinsko državno odvjetništvu u Novom Zagrebu je, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, provelo očevid prometne nesreće koja se dogodila 7. siječnja 2022. oko 5:29 sati na dionici autoceste A2 Zagreb–Macelj na prometnom čvoru Zaprešić.

Prema, do sada utvrđenom, proizlazi da je državljanin Bosne i Hercegovine (1997.) upravljao osobnim automobilom marke Audi A4, registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, desnom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A2 na dionici prometni čvor Zaprešić-naplatne postaje Zaprešić, u smjeru sjevera. Dolaskom do 8. kilometra i 30 metara, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao u desno i prednjim dijelom vozila naletio na plastičnu ploču za označavanje prometnog otoka na razdjelniku istočnog kolnika autoceste A2 i kraka broj 6 prometnog čvora Zaprešić, a potom je u nastavku kretanja prednjim desnim dijelom vozila naletio na metalni nosač putokaznih prometnih ploča. 

Na mjestu nesreće je, uslijed zadobivenih ozljeda, smrtno stradala suvozačica (državljanka Bosne i Hercegovine, 2003.), dok su vozač i još dvoje putnika u osobnom automobilu, od kojih je jedno dijete (2020.), zadobili tjelesne ozljede te im je pružena hitna medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice izdala je naloge za provođenje i drugih hitnih dokaznih radnji radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, dok je u tijeku kriminalističko istraživanje protiv vozača osobnog automobila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, navodi se u priopćenju DORH-a.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook