Prethodni članak
Sljedeći članak

Dok su šetali pored šume, netko im je upucao psa: ‘Ugrozio je i naše živote’


Lea Šipka i Nenad Velicki šetali su pse kod ozaljske vikendice prošlog tjedna kada im je 67-godišnjak, kojeg su prepoznali kao lovca, ustrijelio jednog psa, piše Index.

Policija je tom osumnjičenom za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te ubijanja i mučenja životinja u premetačini stana i automobila oduzela četiri lovačke puške, lovački pištolj, 758 komada streljiva raznih kalibara, koje je zakonito posjedovao, te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu.

Lea Šipka i Novicki ispričali su za Hinu da se nemili događaj zbio za šetnje pokraj šume i da uopće ne dvoje da je riječ lovcu. Objasnili su da je kuju Nimu pasmine Cane Corso upucao tijekom šetnje uz šumu i da se ona nije udaljavala od njih pa je ugrozio i njihove živote. Najavila je i podnošenje privatne tužbe protiv te osobe, piše Index.

Tajnik Lovačkog saveza Karlovačke županije Robert Gorišek rekao je da se treba utvrditi je li osumnjičeni lovac. Ako jest, moguće je da stegovno odgovara, a da sankcije ovise o pojedinom društvu i mogu biti od zabrane lova krupne divljači, isključenja iz društva do nečeg trećeg.

Za neopravdano usmrćivanje i zlostavljanje životinja zakon predviđa do godine dana zatvora, odnosno do dvije ako je nedjelo počinjeno iz koristoljublja, a udruge za zaštitu životinja traže da se kazne povise.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook