Prethodni članak
Sljedeći članak

Direktor Čretnik: Za havariju u Termama Tuhelj kriv dostavljač kemikalija?!

Situacija nema nikakave veze s bazenskom vodom...


Direktor Terma Tuhelj Vasja Čretnik izvijestio je kako je oko 18 sati dostavljač kemikalija trebao dostaviti natrijev hiperklorid kojeg koriste za obradu bazenske vode, a kojeg skladište u strojarnici bazena, no prilikom dostave, dostavljač je greškom usipao kiselinu PH-, te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru.

-Važno je napomenuti da situacija nema nikakve veze sa bazenskom vodom Odmah smo postupili u skladu s protokolom za nesreću i počeli s evakuacijom. Voditelj tehničkog odjela bio je na mjestu nesreću u svega par minuta te zajedno sa ostalim djelatnicima preventivno postupio u skladu sa svim protokolima. Iznimno smo sretni što su se naši djelatnici odlično snašli u navedenoj situacije što i rezultat naših čestih vježbi evakuacije i spašavanja, te zahvaljujući tome, nije  došlo do ozbiljnih posljedica na zdravlje gostiju. Prostor se već prozračio nema više nikakve opasnosti za goste. Sutra će resort normalno funkcionirati – izvijestio je Čretnik kako prenosi Zagorje International 

Podsjetimo, danas poslije 18 sati zbog sumnje u curenje plina ispražnjeni su unutarnji i vanjski bazeni Termi Tuhelj, a 16 je ljudi završilo u zabočkoj bolnici.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook