Prethodni članak
Sljedeći članak

Dijete od godinu i pol samo izašlo iz vrtića, vidio ga jedan roditelj

  • vrtić upis upisi

    Foto: Pixsell/Ilustracija


U utorak se dijete od godinu i pol dana, nepažnjom odgojiteljica, udaljilo od skupine te izašlo iz vrtića Čiopa u Solitudu, ali, na sreću, naišao je jedan roditelj, koji je dijete vratio u vrtić, piše Dubrovnik Insider.

Ravnateljica Franica Lasić u službenom je odgovoru pojasnila okolnosti događaja.

"Događaj koji se spominje dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena. Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji.

Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred Dječjeg vrtića Čiopa stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su u trenutku događaja bili u smjeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja te je primijenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama", rekla je Lasić.

"Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece, preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno-obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik", zaključila je Lasić.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook