Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji nesreće: Dječak se utopio u bazenu dok je slavio svoj 3. rođendan


Bilo je dovoljno malo nepažnje da se dogodi velika obiteljska tragedija. U subotu s, naime, u bazenu obiteljske kuće u Puli na Medulinskoj cesti utopio trogodišnji dječak. Nažalost, djelatnici Hitne nisu mu mogli pomoći jer je dijete već predugo bilo u vodi.

- Dobili smo dojavu u 15.49 minuta i jedan je tim hitno poslan na adresu. Proveli su sve postupke, no nažalost se ništa nije moglo više učiniti. Dijete je bilo predugo u vodi i već je bilo ljubičasto. Poslan je još jedan tim, no nažalost nismo uspjeli ništa napraviti. Za sve nas je to jako strašna situacija, a roditeljima je najteže, kazala je za Jutarnji list Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, trogodišnji dječak je u kući s bazenom slavio svoj rođendan, a na rođendanu su bili i djeca i odrasli. No, trenutak nepažnje doveo je do ove strašne tragedije.

Hitna pomoć prva je došla na adresu, a odmah je potom obavijestila i policiju.


- Policija je jučer oko 15 sati zaprimila dojavu da hitna medicinska pomoć pruža pomoć djetetu koje je palo u bazen u dvorištu kuće na Medulinskoj cesti u Puli. Unatoč naporima zdravstvenih djelatnika, dijete je preminulo. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, nadležno državno odvjetništvo naložilo je obdukciju. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, poručili su iz Policijske uprave Istarske.

Antić je dodala da je nažalost riječ o drugom slučaju u ovom tjednu da je malo dijete upalo u bazen, no nažalost ovaj put s kobnim posljedicama, piše Jutarnji list.

- Ovaj tjedan imali smo također jedan slučaj kada je u Medulinu malo dijete palo u bazen. Radi se o njemačkim turistima. Srećom uspjeli smo ga spasiti. Ovaj put nažalost nismo. Posebno stradavaju djeca u dobi od 2 do pet godina od utapanja i dovoljan je mali trenutak nepažnje. Nažalost, imamo više slučajeva utapanja djece u bazenima, nego u moru, pa svakako bi trebalo skrenuti pozornost na to, zaključila je Antić.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook