Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor pijan doveo trudnicu na Hitnu u Zagorju. Divljao, prijetio, razbijao i završio u zatvoru

  • Policija uhićenje

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Foto: Ilustracija/Pixsell (Nije u vezi s navedenim događajem, niti osobama)

Davor (25) ovih je dana na Općinskom sudu u Varaždinu osuđen zbog divljanja na hitnoj pomoći u Ivancu, zagorskom gradiću na području Varaždinske županije.

Kako se navodi u presudi, sve to dogodilo se  još u prosincu 2021. godine, i tada je odmah završio u zatvoru. No, u zatvoru je proveo samo jedan dan te je uz mjere opreza pušten da se brani sa slobode.

U javno objavljenoj presudi stoji da je Davor na hitnu pomoć stigao pijan, kao pratnja trudnoj djevojci, te je, nezadovoljan njenim prijemom liječnici i medicinskom tehničaru vikao da će ih ubiti. Te je riječi u više navrata ponovio, a zatim je nastavio s urlanjem i razbijanjem inventara.

Tako je nogom prvo udario u vrata na hodniku hitne službe, "uslijed čega su na istima nastala oštećenja u vidu savinuća na metalnom prihvatniku brave, a potom u ulazna vrata u prostorije hitne medicinske pomoći, uslijed čega su na istima nastala oštećenja u vidu otkinuća drvenog dovratnika, oštećenja na cilindričnoj bravi i savinuća bočne ploče brave, vijaka i samog cilindra, oštetivši Zavod za hitnu medicinu varaždinske županije za iznos od 5.000,00 kuna.", navodi se u presudi.

Na kraju je dobio samo uvjetnu osudu od jedne godine zatvora, s rokom kušnje od tri godine. Uz to, Zavodu za hitnu medicinu varaždinske županije mora isplati iznos od 663,61 eura te nadoknaditi 66 eura sudskih troškova.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook