Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor iz Zagorja prijetio ženi: 'Dobila buš metak u čelo ak' još jemput zoveš policiju'

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Foto: Pixsell (Fotogarfija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem, niti osobama)

Nakon što je Općinski sud u Zlataru proglasio krivim Davora iz jednog mjesta na području Krapinsko - zagorske županije za kazneno djelo prijetnje prema bliskoj osobi, svojoj supruzi, te ga osudio na 8 mjeseci zatvora u koji neće morati jer je dobio 'uvjetnu na tri godine', i Davor i tužiteljstvo su se žalili na presudu, odnosno na visinu kazne.

Također, Davor se žalio i što mu je izrečena sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana, koja može trajati do proteka roka provjeravanja, a najdulje dvije godine.

Stoga je predmet preuzeo više sud, u konkretnom slučaju Županijski sud u Splitu, koji je nedavno donio svoju konačnu presudu, a koja je jučer i javno objavljena na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Zlataru.

Županijski sud, naime, odbio je žalbe i Davorove odvjetnice i Općinskog državnog odvjetništva, te je potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Zlataru, kao i dosuđenu kaznu.

A Davor je osuđen jer je, kako je sud utvrdio, jedne večeri prijetio svojoj supruzi da će dobiti metak u čelo ako još jednom pozove policiju,  što je kod supruge izazvalo "opravdani strah za vlastiti život i sigurnost."

Između ostalog, kao dokaz na sudu poslužile su i poruke koje je te večeri Davorova supruga slala jednoj osobi, koja je i svjedočila o tome na sudu. U tim se porukama Davorova supruga žalila na njegovo ponašanje, pri čemu je, kako navodi sud, jasno u poruci koja je poslana u 22:28 navela kako joj je Davor rekao da "bum metak u čelo dobila", a u sljedećoj poruci u 22:29 da "nek zove policiju ako hoće da mu "nemrem niš". 

Inače, kako je jasno iz objavljene presude Županijskog suda, supruga je Davora više puta prijavljivala policiji za slična kaznena djela, ali ti postupci su još u tijeku pa Davor nije osuđivan, tako da se, zbog presumpcije nevinosti, to nije uzimalo kao otegotna okolnost, niti se Davora smatra recidivistom.

Inače, u tim je postupcima, navodi sud, Davorova supruga koristila blagodat nesvjedočenja, u nadi da će popraviti svoj odnos sa suprugom Davorom.

Je li u međuvremenu u tome uspjela, u ovom trenutku nije nam poznato.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook