Prethodni članak
Sljedeći članak

Danku odveli preko granice? S majčinog mobitela pretraživan je prijelaz s Rumunjskom


Danka (2) iz Srbije nestala je prije devet dana. Traži ju cijela Europa. Pojavila se i snimka dvije žene u Beču s kojima je bila djevojčica. Policija u Austriji intenzivno pregledava snimke kako bi utvrdili identitet djeteta.

Kurir navodi kako nove informacije pokazuju da su curicu prevezli preko granice. U utorak su stigli prvi rezultati vještačenja majčinog mobitela.

- Navodno, postoje indicije koje ukazuju na to da je s majčinog telefona na pretraživan granični prijelaz između Srbije i Rumunjske, odnosno prijelaz Kladovo-Turnu-Severin. Navodno je pretraživano i kolike su kazne za određeno kazneno djelo - kaže izvor za Kurir i dodaje da pored toga, postoje i informacije da je na dan nestanka male Danke na graničnom prijelazu s Rumunjskom snimljen automobil u kojem je bilo dijete nalik na nestalu curicu.

- Pregledanjem kamera s prijelaza Kladovo-Turnu-Severin, policija je navodno došla do zaključka da su prijelaz između Rumunjske i Srbije prešle dvije žene - kažu neslužbene informacije.

Pojavila se i snimka dvije žene u Beču u čijem je društvu djevojčica. U utorak se oglasila austrijska policija. Rekli su da ne mogu sa sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica, ali da intenzivna potraga traje i da im je taj slučaj prioritet.

- Muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila. Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost - rekao je glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich.

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak, oko 13.45 sati, u Banjskom polju kod Bora. Curica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Curica ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sustav "Pronađi me".

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook