Prethodni članak
Sljedeći članak

Brutalan incident u osnovnoj školi: ‘Učeniku 4. razreda ugurali u usta opasno sredstvo’


Nesvakidašnji događaj na igralištu kod Osnovne škole Bartol Kašić na Jarunu ostavio je mnoge roditelje, ali i zaposlenike škole u priličnom šoku. Naime, usred bijela dana, dok su se mnogobrojna djeca igrala u dvorištu nakon nastave, jednom učeniku 4. razreda prišla su dvojica 13-godišnjaka iz susjedne škole te mu zaprijetili, piše Zagrebinfo.

“Prošli tjedan dogodila se jedna situacija nakon nastave u školskom dvorištu. Stariji učenici ugurali su četvrtašu u usta ‘snus’ koji sadrži nikotin nakon čega je učenik osjetio mučninu. Srećom nije progutao paketić. Roditelji učenika odmah su obavješteni o događaju kao i policija. S obzirom na situaciju, djeca se ne bi smjela zadržavati bez nadzora u školskom dvorištu nakon nastave”, napisala nam je jedna zabrinuta mama koja je zaprimila e-mail koji kruži među roditeljima.

U školi su naveli kako su odmah obavijestili policiju i sve nadležne institucije te da se zna o kojim je počiniteljima riječ.

“Policija i Centar za socijalnu skrb već su u kontaktu s roditeljima te djece. Također, obavila sam i razgovor s ravnateljem susjedne škole i obavijestila ga što se događa”, rekla je Dijana Kopčić, ravnateljica Osnovne škole Bartol Kašić, te istaknula da su odmah obavili i sastanak Učeničkog vijeća o poduzimanja mjera u svojoj školi.

“Mi smo odmah dogovorili da ćemo održati preventivni program u smislu odgovornog ponašanja prema samom sebi. Razrednici će sa djecom održati predavanja o ponašanju u takvim situacijama i kako reagirati. Također ćemo pojačati nadzor u samom parkiću što se tiče djelatnika škole. Dogovorili smo da budu i češće ophodnje kvartovskih policajaca oko škole, a pokrenula sam i inicijativu, s obzirom da se radi o novoizgrađenom parkiću, da se stave nadzorne kamere. U svakom slučaju, situacija je alarmantna, ali se ne bi trebala stvarati panika i djeca mogu slobodno koristiti školsko dvorište”, istakla je ravnateljica.

Inače, ‘snus’ koji izgleda poput male vrećice čaja, nikotinsko je sredstvo protiv odvikavanja od pušenja, no sve ga češće zloupotrebljavaju mladi koji postaju ovisni ili završe na hospitalizaciji. Jedna vrećica može sadržavati količinu nikotina koji se nalazi u 20 cigareta, a mnoge zemlje Europske unije zabranile su njegovu prodaju.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook