Prethodni članak
Sljedeći članak

Autom naletio na dvije djevojke pa pobjegao

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Međimurska policija objavila je da je pronašla i uhitila vozača koji je prije dva dana naletio na dvije djevojke.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem te na temelju zaprimljenih prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec, utvrđeno je kako je 53-godišnjak skrivio prometnu nesreću koja se dogodila prošlog vikenda u Šenkovcu, piše Index.

Naime, u nedjelju 26. svibnja 1:30 u Šenkovcu, 53-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom maršala Tita u smjeru Čakovca. Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je na ravnom dijelu prometnice vozilom djelomično prešao na biciklističku traku, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u 18-godišnju pješakinju, koja se kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila. 

Nakon udara 18-godišnjakinja je odbačena unaprijed, u 24-godišnju pješakinju, koja se također kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila. Uslijed siline udara obje pješakinje pale su na travnatu površinu.

Nakon prometne nesreće 53-godišnji vozač napustio je mjesto događaja prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba a da o tome nije obavijestio najbližu policijsku upravu ili postaju te sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, niti je pružio pomoć ozlijeđenima.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđene pješakinje prevezene su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć te je pritom utvrđeno kako su u nesreći lakše ozlijeđene.

Odmah po saznanju o prometnoj nesreći policijski službenici Postaje prometne policije pokrenuli su opsežno kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska odbjeglog vozača, čiji identitet u trenutku nesreće nije bio poznat pošto je s vozilom pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenim pješakinjama.

U poslijepodnevnim satima policijski službenici prometne policije pronašli su osobni automobil kojim je izazvana opisana nesreća, dok je odbjegli vozač pronađen u ponedjeljak, 27. svibnja u prijepodnevnim satima te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni 53-godišnjak, uz optužni prijedlog, priveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja dežurni sudac odredio zadržavanje te je odmah potom sproveden u varaždinski zatvor", objavila je policija.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook