Prethodni članak
Sljedeći članak

POMOZIMO OBITELJI KELIŠ: U kući im je potrebna kuhinja i sanitarni čvor

Humanitarna akcija traje već neko vrijeme te su dosada prikupljena sredstva utrošena na ugradnju instalacija, ali i rampe za invalide na ulazu


O obitelji Keliš iz Svetog Križa iz Budinšćine, pisali smo i ranije. Radi se o tročlanoj obitelji za koje je pokrenuta akcija obnove prostora kuće u kojoj žive. Majci, ocu i sinu koji kreće u 4. razred osnovne škole. Žive skučenoj u kuhinjskoj prostoriji, gdje spavaju i jedu, jer sve ostalo nemaju.

Majka Štefica je osoba s posebnim potrebama, nezaposlena, odrasla u domu. Otac Mladen, jedini koji je privređivao u kućanstvu je u kolicima. Iz vremena rata dijagnosticiran mu je PTSP, a u nazad neko vrijeme zdravstveno stanje mu je znatno narušeno. Ostao je bez noge, operirao zapletaj crijeva, bio pred otkazivanjem bubrega, a trenutno čeka operaciju bruha u trbušnom predjelu. Ovisan je o supruzi i ne može se samostalno kretati.

Štefica je, uz razne dijagnoze od ranije, u prosincu 2020. nakon srčanog udara dobila pacemaker. Sin je veseli dječak, živahan, ali također dijete s posebnim potrebama. Jedino mjesečno primanje im je Mladenova mirovina u iznosu od 3.500 kn. Na ulazu u kuću imali su tri drvene stepenice, a Mladen nije od prošle godine izašao van, jer nije mogao kolicima preko praga.

Do sada se prikupilo nešto više od 14.000 kn, a većina je već utrošena. Napravljena je rampa na ulazu, da Mladen može izaći, postavljena je PVC stolarija, napravljeni su prezidi za buduću sobu i kupaonu te vodoinstalaterski radovi, dovod i odvod, kao i instalacije. Međutim, posla je još dosta, a sredstava gotovo i da nema. Potrebno je završiti podove, keramiku, laminat, te grijanje i namještaj.

Ljudi dobre volje uvijek ima te vjerujem kako im svi zajedno možemo pomoći i stvoriti uvjete za dostojan život, barem sa onim osnovnim, kuhinjom i sanitarnim čvorom. Stoga, pozivam sve koji su u mogućnosti da se uključe i pomognu obitelji Keliš – rekla nam je Mateja Posarić sa stranice Pomozimo obiteljima bez osnovnih životnih uvjeta.

Svi koji se žele uključiti i mogu pomoći, mogu uplatiti sredstva na račun u Zagrebačkoj banci:

Mladen Keliš

HR9123600003118699373

Još članaka iz "Budinšćina"

Facebook