Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja: 'Pred nama je svijetla budućnost'

Osnivačka skupština održana je danas u Zlataru, a nova TZ obuhvaća područje Zlatara, Konjščine, Mača, Hrašćine, Zlatar Bistrice i Budinščine


Osnivačkom skupštinom održanom u zlatarskoj Gradskoj vijećnici, danas je osnovana nova Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja, koja okuplja područje Grada Zlatara te općina Konjščina, Mače, Zlatar Bistrica, Hrašćina i Budinščina.

Izabrani su članovi Skupštine TZ, a to su: Sven Bizjak – Rukola d.o.o., Ivana Ilčić – Kuća za odmor Krešo, Janko Auguštan – Trgocentar d.o.o., Juraj Žerjavić – Belige d.o.o., Zvonimir Preis – Preis Super d.o.o., Bojan Putar – Bravarija Putar, Siniša Bobinec – Tisak i dizajn Bobinec d.o.o., Davor Filipović Vertigo, Dalibor Kašaj – Obrt Kajda, Ivana Horvat – ZMH Horvat d.o.o., Tomislav Gorički – Kogutex d.o.o., Mario Prišćan – P.P. pekara, Petra Cesar Koledić – Koledić Projekti, Darko Duktaj – Transporti Duktaj i Tomislav Bolfan – Bolfan Vinski Vrh.
U Vijeće Turističke zajednice područja Zlatni istok Zagorja izabrani su ispred Grada Zlatara Juraj Žerjavić, Ivana Ilčić i Anita Habazin, ispred Općine Konjščina Darijo Markulin, ispred Općine Mače Radovan Herceg, ispred Općine Zlatar Bistrica Dalibor Kašaj, ispred Općine Budinščina Andrija Pikutić te ispred Općine Hrašćina Spomenka Štimec. Predstavnica u Skupštini TZ KZŽ bit će Ivana Ilčić.


Predsjednica TZ Zlatni istok Zagorja prve dvije godine bit će gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. - Drago mi je, nakon par mjeseci mukotrpnog rada, odlazaka u ministarstvo, sastanaka s kolegama načelnicima i načelnicama, donošenja odluka Općinskih i Gradskih vijeća, traženja suglasnosti na Statut, da smo došli do cilja i dobili sve potrebne suglasnost. Danas sam ponosna i sretna što je ideja od prije par godina konačno i realizirana, da smo osnovali novu Turističku zajednicu Zlatni istok Zagorja – rekla je predsjednica TZ, ističući da istok Zagorja ima što ponuditi, a granice općine bez obzira na politička opredjeljenja ne smiju razdvajati nego spajati.


- To je ideja za naše područje, koje nije imalo uopće turističke zajednice, osim TZ Grada Zlatara i sve JLS nekako su ostale same. Definitivno nismo mogli objediniti neke kvalitete, kulturnu i povijesnu baštinu i naše vrhunske proizvode. Imamo jako puno ideja, puno želje i volje. Vjerujem da je pred nama svijetla budućnost - istaknula je gradonačelnica.
Pojasnila je da je ona, prema dogovoru čelnika JLS, predsjednica TZ prve dvije godine. - Jednoglasna ideja je bila takva, jer je Grad Zlatar najveća JLS, te budući da imamo još papirologije za rješavanje, upisa u Trgovački sud i slično, a Grad Zlatar ima najviše djelatnika u gradskoj upravi, pa će to biti lakše obaviti – pojasnila je Jasenka Auguštan – Pentek.


Skupštini su prisustvovali i čelnici općina, koji su izrazili zadovoljstvo osnivanjem TZ. – Ujedinjeni možemo puno više. Težimo brendiranju i promociji našeg kraja, a istočni je dio Zagorja zaista bio zapostavljen – rekla je Anita Krok, načelnica Konjščine. – Čestitam Jasenki na ovoj inicijativi, i svima nama skupa što nismo odustali te se nadam da će uloženi trud i volja da promoviramo naš kraj dati dobre rezultate – rekla je Vesna Mikulec, načelnica Zlatar Bistrice. Branko Tukač, načelnik Hrašćine, rekao je da se turizam u ovom kraju razvija, otvaraju kuće za odmor, a u Hrašćini će niknuti i Astro – centar, čime će se još povećati dolazak turista. – Vrijeme je da pokrenemo istok Zagorja, nitko nam ništa sam neće dati na dlanu. Nije bilo jednostavno doći do ovog, bilo je i nerazumijevanja i otpora, no čestitam svim skupštinarima i želim sreću u radu – rekla je Mladenka Mikulec Šimunec, načelnica Mača.

Još članaka iz "Budinšćina"

Facebook