Prethodni članak
Sljedeći članak

OBITELJ KELIŠ IZ BUDINŠČINE TREBA NAŠU POMOĆ: Žive skučeni u kuhinji, a tata Mladen, invalid u kolicima, od prošle godine nije izašao van iz kuće

Radi se o tročlanoj obitelji. Majci, ocu i sinu koji pohađa 3. razred osnovne škole


Ovo je priča o obitelji Keliš iz Svetog Križa iz Budinščine, jedna od onih teških, koja para srce.

Radi se o tročlanoj obitelji. Majci, ocu i sinu koji pohađa 3. razred osnovne škole. Žive skučeni u kuhinjskoj prostoriji, gdje spavaju i jedu, jer sve ostalo nemaju.

-Majka Štefica je osoba s posebnim potrebama, nezaposlena, odrasla u domu. Otac Mladen, jedini koji je privređivao u kućanstvu je u kolicima. Iz vremena rata dijagnosticiran mu je PTSP, a unazad neko vrijeme zdravstveno stanje mu je znatno narušeno. Ostao je bez noge, operirao zapletaj crijeva, bio pred otkazivanjem bubrega, a trenutno čeka operaciju bruha u trbušnom predjelu. Ovisan je o supruzi i ne može se samostalno kretati. Gospođa Štefica, uz razne dijagnoze od ranije u prosincu 2020. dobiva nakon srčanog udara pacemaker. Sin je veseli dječak, živahan, ali također dijete s posebnim potrebama – napisala je Mateja Posarić na Facebook stranici Pomozimo obiteljima bez osnovnih životnih uvjeta, preko koje se pomaže obiteljima i koja ima već puno rezultata i nasmiješenih lica.

- Jedino mjesečno primanje obitelji Keliš je Mladenova mirovina u iznosu od 3.500 kuna. Na ulazu u kuću imaju tri drvene stepenice, a gospodin Mladen nije od prošle godine izašao van, jer ne može kolicima preko praga, a nema ga tko odnijeti. Kako se radi o obitelji čije mogućnosti su ograničene, odnosno nema ih, vjerujem kako im svi zajedno možemo pomoći i stvoriti uvjete za dostojan život, obitelji koju život nije ni najmanje mazio. Potreban im je sav namještaj, knauf, unutarnji radovi, podovi, rampa na ulazu za kolica te kupaonica – ističe Mateja. Vjerujemo da su naša srca dovoljno velika, da pomognemo i ovoj obitelji.

Za ovu svrhu otvoren je i račun u Zagrebačkoj banci:
Mladen Keliš
HR9123600003118699373

Još članaka iz "Budinšćina"

Facebook