Prethodni članak
Sljedeći članak

Završen 56. festival 'Igrajte nam mužikaši': Nagradu odnijela Mirela Bačani Đunđek


Završen je 56. festivalu zagorskih narodno – zabavnih sastava 'Igrajte nam mužikaši', koji je održan danas na Bedekovčanskim jezerima.

Pobjednica ovogodišnjeg festivala je Mirela Bačani Đunđek, s pjesmom 'Stara dekla', a nagradu joj je uručio izaslanik župana, pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj. - Osjećam se ludo, nisam očekivala ovo – rekla je pobjednica.

Istaknula je i kako zahvaljuje Tomislavu Križancu, koji je snimio sjajne beck vokale i bariton, Davoru Totoviću koji je snimio harmoniku i aranžirao cijelu pjesmu, Ivano Sporišu koji je snimio klarinet, Kristijanu Kneziću na gitari i Robertu Mihoviliću na trubi, kao i Josipu Cesaru koji je izvrstan autor teksta i koautor glazbe – rekla je Bačani Đunđek.

Odlukom žirija, kojega su činili glazbenik, skladatelj i aranžer Siniša Miklaužić, pjevač, glazbenik i voditelj Ivan Benc te radijski urednik i voditelj na Zagorskom radiju Darko Fiket, drugo mjesto pripalo je Denisu Kosu i Kerempuhima, a treće Ansamblu Zagorski jal.

Nagradu za najbolji tekst odnijela je skladba 'Da raspela progovore', koji su izveli Zlatko Deveničar i Dvorjani.

Grupa Fantastik s pjesmom 'Nije kriva sudbina' odnijela je nagradu publike, odnosno dobila je najviše glasova slušatelja Zagorskog radija.

U našoj FOTOGALERIJI pogledajte kako su izgledali nastupi i dodjela nagrada te kako se publika zabavljala na Bajerima.

Član žirija Siniša Miklaužić istaknuo je kako su se pri odluci o pobjedniku vodili time da pjesma ima dobar tekst i aranžman, da ima lijepu pjevnu melodiju i da bude dobro otpjevana. – Najveća nagrada autoru je da pjesma zaživi u eteru, da dođe do publike i njihovih srca – rekao je Miklaužić.

Osim već spomenutih i nagrađenih skladbi, natjecali su se i Radovan Kunović ('Nesretne žene'), Irena Grden ('Volim Iveka') te Božidar Meštrović i Maja Šamec ('Zabava').

Dodajmo i da je dobrodošlicu na Bajere poželio načelnik Bedekovčine Darko Ban.

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook